Läste om en intressant studie som jag skulle vilja dela med mig. Inlägget kommer att bli väldigt långt så brygg en kopp kaffe och sätt dig i lugn och ro framför denna artikel. Canvastavlor är en av flera perfekta produkter till att inreda hemma hos sig därmed delar jag med mig av mina synpunkter till er som vill inreda personligt och unikt med egna bilder. Just denna artikel fokusera sig på den digitala industrins utveckling de senaste 10 åren inom bland annat; foto printning, canvastavlor och liknande fotoprodukter.

Med tanke på att teknologin har utvecklats de senaste 10 åren, framförallt att allt fler sparar sina bilder på sin smartphone eller laptop skapar en fundering kring hur går det verkligen går för tryckerierna online som är nischade till en begränsad målgrupp – Canvastavlor? Studien är utförd i USA och vi alla vet att Amerikanare ligger oftast ett steg före oss, så frågan är om denna trenden är till för att stanna även i Sverige?

Visste du att även om väldigt många ta sina foton via sina mobiler och sparar dem på Facebook eller Instagram så har efterfrågan på foto utskrifter ökat rejält! Enbart under åren 2007-2012 ökade efterfrågan med över tjugo procent. Man har kalkylerat att canvastavlor i USA står för nästan 12 % inom produkt segmentering (Källa: PetaPixel.com). Tolv procent är faktiskt väldigt mycket. Sakta men säkert ställer vi som kunder krav på våra utskrifter och självklart är en canvastavla mycket finare än ett vanligt litet A5 foto. Det är både elegant och exklusivt att framkalla sina foton till canvastavlor. Tavlan hänger på väggen och skapar personligare och mysigare miljö.

 

Framkallning av Canvastavlor online

Nog är det betydligt bättre och roligare att inreda med personliga canvastavlor än att köpa färdig illustrerade motiv. Den canvastavlan du skapar, skapas via dina egna foton därför förblir det personligt. En canvastavla kan kosta allt ifrån någon hundring till någon tusenlapp därför tänkte jag sammanfatta vad du ska tänka på från ehow.com. Om du har bestämt dig för att beställa några canvastavlor då ska du bara hitta foton som uppfyller kvalitets krav. Försök inte att beställa motivet större än måtten på tavlan du väljer, finns en risk till att den bli allt för pixlig och du blir missnöjd. Med tanke på att canvastavlor trycks på canvas duk (synonym: målarduk) är det viktigt att ha i åtanken att duken är nog inte 100 % slät. Ditt foto trycks på bomullsduk och måste även påpeka att kända konstnärer som Pablo Picasso målade på liknanden dukar. Har du hittat dina favorit bilder då kanske du ska fundera över om du ska använda någon ”foto effekt”? Kanske att omvandla fotografierna till svart & vitt eller något annat häftigt konstverk. Nu är det dags för dig att hitta ett tryckeri som tillverkar canvastavlor. Att ha i åtanken, jag tror att som kund spelar 3 faktorer verkligen stor roll; Pris, leveranstid och kvalitet. Ingen vill betala överpris och kvalitén måste vara fantastisk eftersom din canvastavla kommer att hänga på väggen minst ett par år framåt, samt ingen vill vänta för länge. En leveranstid upp till 72h borde väl vara mer än accepterat.

Som jag beskrev tidigare har framkallning av canvastavlor blivit populärt inte enbart i USA men globalt. Samtidigt som en produkt blir ”populär” så ökar även konkurrans. Man märker rätt så snabbt bland annat via TV annonsera och på Internet att bara under de senaste 5 åren har antal tryckerier dubblats. Samtidigt som fler företag etableras så ställer kunden högre krav. Priserna pressas ner till marginalen samt leveranstiderna effektiviseras. Det är väl så inom alla branscher. Dagligen sker det flera miljoner sökningar på Google och antal sökningar ökar för varje månad och därmed har vi som kund stora möjligheter att påverka vårt köp. Är du osäker så kan du få mer inspiration hos den svenska guiden om canvastavlor – rekommenderas!

I näste steg förklarar jag hur du ska spara pengar genom att välja självmontering. Känns verkligen onödigt att betala för monteringskostnaden när det faktiskt är väldigt enkelt att montera om du enbart följer nedanstående video steg för steg.

 

Canvastavla – Självmonteringsvideo

Varför ska du betala mer än vad du verkligen behöver? Har personligen märkt att om du beställer dina canvastavlor omonterade så sparar du både pengar på frakten och produkten. Hur svårt kan det vara liksom att montera ihop sin canvastavla själv? Ramarna får du med när du beställer hos ett tryckeri online, så det krävs lite tålamod och du har lyckats montera ditt foto på egen hand. Jag har hittat en fantastisk video på Youtube om självmontering som jag gärna skulle vilja dela med. Ett tips enligt henne är bland annat att ha en häftpistol tillhanda, har du det så kan du spänna duken lite lagom samt häfta ihop canvastyget med kilramen. Hon går även igenom ”att tänka på ” när du sätter ihop kilramen, är kilramen fel ihop satt då kan ju slutresultat bli att din canvastavla hänger snett på väggen.

 

Sammanfattning

Enligt relevanta källor och ett fåtal studier ser vi nog en trend som kommer att öka. Även om teknologin gör oss bekväma så vill många av oss ändå välja ut ett av de fotografierna som sticker ut bland mängden och framkalla till fotoprodukter eller som jag betonade, till canvastavlor. Är du fortfarande osäker så kan du alltid läsa mer om inredningstips för hetare väggar med tavlor hos bloggen inredningsvis.

Please Note: This article is written in Swedish but relies including English and Swedish sources. Want to learn more about canvas prints and development in the digital industry, I recommend you to use Google Translate to translate the post into English.