stockholm När du ska anlita en fotograf för ett fotouppdrag finns det visa faktorer du måste komma ihåg innan ni ingår i ett avtal.

Letar du till exempel efter en eventfotograf i Stockholm är det viktigt att du jämför minst tre professionella aktörer. Priset kan vara en av flera avgörande faktorer men oftast är fotostilen fotografen förmedlar avgörande. Det är viktigt att ni är överens om hela upplägget innan ni ingår i ett avtal, speciellt om det gäller ett eventjobb under en långhelg.

Av personlig erfarenhet kan bröllopsfotografering kosta allt ifrån några tusenlappar till 20 000 kr men det är bakomliggande arbete som tar tid, dvs bildredigering. Bildredigering kan ta längre tid än själva fotograferingen under bröllopsdagen därför är det bra om du är insatt i hur mycket jobb fotografen kommer att lägga ner och kan förstå varför prissättningen är som den är.

Det finns gott om Bröllopsfotografer i Stockholm men endast ett fåtal av alla arbetar heltid. Mitt bästa tips är att fråga fotografen vad han/hon använder sig av för utrustning, få tillgång till deras portfolio och kom överens om ett pris så att ni båda blir nöjda.