Om du planerar att resa till Andalusien i Spanien och besöka de mest populära sevärdheterna så finns det mycket att se och fotografera. Landsdelen är full med gamla byggnader, kyrkor, naturformationer mm. Avstånden är korta och man kan ta sig till de flesta via dagsturer från populära resmål som Almeria, Granada, Marbella och Malaga mfl. Regionen består av åtta provinser som sträcker sig från den sydöstra till sydvästra delen av landet och är uppkallade efter sin huvudstad: Granada, Cadiz, Huelva, Almeria, Cordoba, Malaga, Jaen och Sevilla.

Enklast tar du dig runt med egen bil. Det är enkelt att köra i Spanien och det finns bolag som erbjuder hyrbilar, så priserna är låga. Du kan hyra bilen vid flygplatsen eller där du bor. Vid i alla större resmål finns de populäraste och största bolag representerade. Du jämföra priser på hyrbilar i Andalusien hos hyrabilspanien.se. Hos dem kan du jämföra bolag Centauro, Budget, Hertz, Rhodium, Alamo, Record, Keddy By Europcar, InterRent, Dollar, Flizzr, Firefly, Niza, Europcar, Sixt, Enterprise, Goldcar, Orlando, Thrifty, Marbesol mfl för att hitta bästa priset.

Topp fem sevärdheter i Andalusien

  • Palatset Alhambra i Granada – Det välkända Alhambra-palatset bör inte missas om man är i området. En helt fantastisk upplevelse med vackra trädgårdar och byggnader med en intressant historia.
  • Mezquita eller katedralen i Córdoba – En vacker byggnad som är en blandning mellan en kyrka och moské. Först byggd som en moské av morerna men senare ombyggd med en kristen kyrka mitt i byggnaden.
  • Plaza de España i Sevilla – Ett vackert torg och område mitt i Sevilla med otroligt vackra byggnader runt omkring. Njut av den vackra omgivningen och promenera längs kajerna.
  • Puente Nuevo Bridge i Ronda – Tre vackra broar. Ronda delas av en 120 meter djup ravin som skapats av floden Guadalevín. Tre broar går över ravinen. En romersk som byggdes för ca 2000 år sedan, en morisk som kallas Puente Arabe samt Puente Nuevo som blev klar 1793.
  • Cabo de Gata – Nijar park nära Almeria – En vacker park och skogsområde där man kan ströva och njuta av utsiktet mot Medelhavet. Det finns vägar som leder igenom och runt parken så det är enkelt att ta sig dit via bil.

Andalusien har massor att erbjuda en fotosugen resenär. Överallt finns vacker natur och naturliga formationer eller vackra äldre byggnader. För den som blir less på att ligga på stranden och sola är det bara att sätta sig i bilen och ge sig ut i landskapet runt omkring. Regionen är även hem för flamenco och tjurfäktning. Det kan du se på någon av de många festligheter och festivaler som hålls i Andalusien.